Wil je een family shoot Poeldijk en omgeving laten maken? Familiefoto’s zijn vaak de beste gedeeltes van een fotoalbum, iedereen lacht en ieders geluk is voor altijd op beeld vereeuwigd. Je kunt nooit teveel familiefoto’s hebben. Een family shoot Poeldijk is een ideaal moment om met je gezin, broers en zussen en/of (groot)ouders te laten maken. De fotoreportage is niet strak geregisseerd of geposeerd en geeft een onbevangen blik op het familieleven.

Tips family shoot Poeldijk

Een family shoot is een goede manier om prachtige familiefoto’s te laten maken. Jullie worden professioneel gefotografeerd zonder dat je daarbij krampachtige poses aan moet nemen. Charlotte van Wooning fotografie geeft je een aantal tips voor een optimale voorbereiding op de fotoshoot:

  • Wees zorgvuldig in de kleding keuze. Stem de kleding af op de stijl van de foto’s. Zacht, elegant of sportief. Kies neutrale kleuren of ga voor gedurfde kleurenaccenten. Vermijd drukke prints. Accessoires zoals sjaals of hoeden kunnen de foto’s een toegevoegde waarde geven.
  • Rust uit voor de family shoot. Plan een fotosessie niet rond het dutje of slaaptijd van de kinderen. Worden de foto’s op een buitenlocatie gemaakt? Dan is de beste tijd voor de reportage zo’n 2 uur voor zonsondergang. Het natuurlijke licht is dan op zijn mooist.
  • Voldoende voorbereidingstijd. Vaak is het moeder die alles regelt en voortdurend bezig is met moederen voor, tijdens en na de fotoshoot. Neem zelf tijd om je voor te bereiden. Wil je je haar en make-up door een professional laten verzorgen? In overleg wordt een professionele visagist ingehuurd. Begin op tijd met voorbereiden en iedereen aan te kleden. Zo kunnen jullie samen ontspannen aan de fotoshoot beginnen.
  • Plezier voor het hele gezin. Wees niet bang om je kinderen te laten rennen, spelen, bewegen, giechelen en kletsen. Geef je geliefde een kus, pak elkaars hand vast. Vertel hoeveel je van elkaar houdt en wees jezelf. Door gewoon jezelf te zijn kan de fotografe de ware schoonheid van jullie gezin vastleggen. Vergeet de stijve ‘cheese’ foto’s. Geen geforceerde glimlach, maar spontane foto’s waar het plezier van af spat. Dit zijn de foto’s waar je jaren later met plezier naar terugkijkt.
  • Staar niet naar de camera. Het is logisch om onzeker te zijn met een fotocamera in de buurt. De beste foto’s zijn vaak degene waar iedereen bezig is en/of met elkaar communiceert. Het doel van een familiefoto is vast te leggen hoe jullie als gezin bij elkaar betrokken zijn en van elkaar houden. Het is niet nodig om voortdurend in de camera te staren. Spontane, natuurlijke glimlachen zijn zoveel meer waard.

Informatie family shoot Poeldijk

Wil je meer weten over het laten maken van een family shoot in Poeldijk en omgeving? Neem dan vrijblijvend contact op met Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Samen bespreken we de mogelijkheden en hebben we het over de meest geschikte locatie. Een afspraak maken, een prijsopgave aanvragen of wil je ons portfolio bekijken? Je kunt Charlotte van Wooning fotografie zowel telefonisch als via e-mail bereiken.

Family shoot Poeldijk FAQ

1. Wanneer moet ik een family shoot reserveren?

Charlotte van Wooning fotografie heeft een vrij drukke agenda en bepaalde data zijn gewild. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat de foto’s op de door jouw gewenste dag gemaakt worden, is het raadzaam om minimaal 2 maanden van tevoren te reserveren.

2. Kan ik van tevoren kennismaken met de fotografe?

Ja, elke fotosessie wordt voorafgegaan door een kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden in de fotostudio of bij jou thuis. Tijdens het gesprek kun je aangeven welke ideeën jullie hebben en in welke stijl je de family shoot wilt laten maken. De fotografe laat je het portfolio zien van eerder gemaakte family shoots en geeft je tips over locaties en kledingadviezen.

3. Wij hebben geen ervaring met poseren, is dat een probleem?

Nee, de meeste mensen die een family shoot boeken hebben geen ervaring met voor de camera staan. Je hoeft jezelf geen zorgen te maken dat jullie krampachtig en met een gemaakte glimlach gefotografeerd worden. Tijdens de family shoot kunnen zowel portretfoto’s als niet geposeerde foto’s gemaakt worden. De fotografe loopt rond en maakt op ontspannen wijze, met hier en daar een aanwijzing, foto’s van jullie familie.

4. Moeten we allemaal dezelfde kleding dragen?

Nee, liever niet. Het is prima om bij elkaar passende kleuren te kiezen, maar identieke outfits doen het op een foto niet goed. Vermijd ook drukke en verschillende patronen. Charlotte van Wooning fotografie geeft je praktische tips en kledingadviezen. Draag zeker iets wat bij je past en waar je jezelf goed in voelt.

5. Waarom laten we een family shoot maken?

De tijd vliegt en voor je het weet zijn de (klein)kinderen volwassen en gaan ze de deur uit. Een huwelijksjubileum, een pensionering, de geboorte van het jongste (achter)kleinkind. Er zijn tal van redenen te bedenken voor een family shoot, maar je kunt ook een fotosessie afspreken voor een familiereünie of gewoon omdat jullie mooie familie foto’s willen laten maken.

6. Wat zijn de kosten van een family shoot in Poeldijk?

Charlotte van Wooning fotografie heeft fotografiepakketten die onder andere variëren in lengte van de shoot en het aantal foto’s dat wordt gemaakt. Afhankelijk van de ideeën die jullie hebben kunnen extra’s zoals visagie toegevoegd worden. Hoe langer de duur van de fotosessie en hoe meer foto’s er worden geleverd, hoe hoger de kosten zijn. Vooraf ontvang je een gespecificeerde prijsopgave.

6. Kunnen we voor iedereen een foto laten inlijsten?

De gemaakte foto’s kunnen worden afgedrukt op diverse materialen. Inlijsten is mogelijk.

7. Kan er ook een foto van alleen de grootouders gemaakt worden?

Ja, tijdens het gesprek voor de fotosessie kun je aangeven welk soort foto’s je wilt laten maken. Zo worden er foto’s gemaakt van de hele familie, maar kunnen ook de (klein)kinderen en (groot)ouders apart gefotografeerd worden.

8. Hoelang moeten we wachten op de foto’s?

De ruwe beelden worden eerst nabewerkt. Dit gebeurt in de fotostudio. De foto’s worden geoptimaliseerd op vlak van kleur, contrast en belichting. Het nabewerken duurt meerdere dagen. De fotografe geeft aan wanneer de foto’s in een online galerij geleverd worden.