Wil je een family shoot Monster en omgeving laten maken? De snelle foto’s die je met je telefoon maakt zijn een leuke, makkelijke manier om het dagelijks leven te documenteren en te delen op social media. Je kunt deze foto’s niet vergelijken met de hoogwaardige, artistieke foto’s die je ontvangt na een family shoot Monster met een professionele fotograaf. Die speciale momenten die je als gezin doormaakt, gaan vlug voorbij. Professionele foto’s van deze magische momenten zijn levenslang dierbare herinneringen.

Professionele familiefoto’s

Als je een fotoshoot overweegt, dan kun je deze op een binnen of buiten locatie laten maken. Kijk daarbij naar wat past bij de behoeften van je gezin. Er zijn vooraf een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden:

  • Wat is het beste voor baby’s en peuters? Jonge kinderen voelen zich thuis veilig en vertrouwt. Je kunt de family shoot bij je thuis en/of in de tuin laten maken. Ook de fotostudio is een goede locatie keuze. Professionele belichting, foto props, achtergronden en accessoires zijn beschikbaar. Fotosessies die in de studio gemaakt worden, kunnen op elk moment van de dag plaatsvinden.
  • Hoe is de weersverwachting? Het weerbericht is met name voor een buiten locatie van belang. Het wisselvallige weer kan er voor zorgen dat een shoot moeten worden verplaatst. Je kunt ook handig inspringen op de weersomstandigheden en met z’n allen met regenlaarzen en een zuidwester op de foto heeft ook wel iets. In een fotostudio worden de foto’s in een gecontroleerde omgeving gemaakt en je haar en make-up worden niet door het weer beïnvloedt.
  • Hoe eenvoudig is het? Wanneer je de foto’s op een buiten locatie laat maken, kan het zijn dat je enige afstand moet afleggen. Je wordt dan wel gefotografeerd op een plaats die bijzonder is voor jullie. Het strand, een vlindertuin, het bos of een andere speciale plaats maken de familiefoto’s vaak net dat beetje extra mooi. Daar staat tegenover dat in de fotostudio alles beschikbaar is wat je nodig hebt. Met jullie favoriete muziek op de achtergrond kunnen ontspannen foto’s worden gemaakt.
  • Hoe zit het met de verlichting? Op locatie kan de verlichting variabel zijn. De fotograaf plant de fotosessie op het moment van de dag met het mooiste licht, dit is meestal tegen het einde van de middag. In een studio ben je niet afhankelijk van het natuurlijke licht. De studio is voorzien van professionele verlichting die volledig afgesteld kan worden. Je bent dan minder aan een bepaalde tijd gebonden.

Informatie family shoot Monster

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een family shoot in Monster en omgeving? De fotografe van Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag maakt graag kennis met jou en je gezin. Je kunt hiervoor een afspraak maken in de fotostudio of bij jullie thuis. Tijdens het gesprek kun je het portfolio bekijken en de ideeën die je hebt bespreken. De fotografe licht de fotosessie toe en laat zien op welke materialen de foto’s afgedrukt kunnen worden. Een afspraak maak je door telefonisch contact op te nemen of een e-mail te sturen.

Family shoot Monster FAQ

1. Wat is een goed moment voor een family shoot?

Je hebt niet altijd een reden nodig om een family shoot te laten maken. Wanneer je een datum hebt afgesproken, zorg dan dat iedereen die aanwezig is voldoende is uitgerust. Zorg ervoor dat iedereen voor het maken van de foto’s wat heeft gegeten en neem wat te drinken en/of tussendoortjes mee. Plan niet te veel andere activiteiten op dezelfde dag. Afhankelijk van de locatie, binnen of buiten, wordt de afspraak op een tijdstip gepland waarop het licht optimaal is.

2. Welke kleding trekken we aan of nemen we mee naar de family shoot?

Kies kleding die lekker zit en waar je jezelf comfortabel in voelt. Overleg van tevoren met elkaar de kledingstijl en probeer de kleur enigszins bij elkaar te laten passen. Te donkere kleuren komen op de foto niet altijd even goed over. Datzelfde geldt voor drukke prints, grote letters en opvallende logo’s. Worden de foto’s in de natuur of op het strand gemaakt? Draag schoenen die daarbij passen en laat hoge hakken thuis.

3. Iemand van de familie is ziek, kan de fotosessie verplaatst worden?

Wanneer iemand ziek is en/of zich niet lekker voelt dan zie je dat terug op de foto’s. Neem in geval van ziekte zo snel mogelijk contact op, zodat we de afspraak kunnen verzetten.

4. Kan een family shoot op verschillende locaties gemaakt worden?

Ja, al moet je er rekening mee houden dat het met een groep vaak wat lastiger en moeizamer verplaatsen is dan met z’n tweeën. De lengte van de fotoshoot zal daardoor langer zijn dan bij de meeste family shoots het geval is.

5. Wij plannen een gezellige familie barbecue in de tuin. Kunnen we daar foto’s van laten maken?

Zeker. Bespreek de ideeën die je hebt over de fotosessie met de fotografe. Je kunt foto’s laten maken, terwijl jullie gezellig tafelen, de kinderen in de tuin ravotten en natuurlijk mag ook een familieportret niet ontbreken. De mogelijkheden voor gevarieerde foto’s uit eigen huis-en-tuin zijn divers.

6. Mag de hond mee op de foto?

Ja. Geef van tevoren aan dat de hond meekomt en zorg dat je controleert of de hond op de locatie welkom is.

7. Is poseren noodzakelijk?

Nee, de meeste mensen hebben geen ervaring met poseren en worden nerveus bij het zien van een camera. De ervaren fotografe begeleidt de fotosessie en geeft aanwijzingen en tips. De mooiste familie foto’s worden gemaakt in combinatie met de interactie die jullie samen hebben. Omdat het laten maken van een family shoot eigenlijk heel erg leuk is, komt ook die spontane glimlach vanzelf en is het niet nodig om gemaakt te lachen.

8. Kan ik een foto laten uitvergroten en inlijsten?

Nadat de foto’s in de studio zijn nabewerkt worden ze geleverd in een online galerij. Je ontvangt de beelden in hoge resolutie. Foto’s kunnen in grote en kleine formaten afgedrukt worden, waarbij je uit diverse materialen kunt kiezen. Inlijsten is mogelijk. De kosten voor het afdrukken en inlijsten zijn niet bij de prijs van de fotosessie inbegrepen.