Ben je op zoek naar een family shoot Wateringen en omgeving? Zin in een eigenzinnige fotoshoot met je gezin? Charlotte van Wooning fotografie biedt professionele family shoots met een verschil. Geen gemaakte portretten in een vaste houding. Wel een leuke middag waarbij jullie een activiteit kunnen ondernemen, een strandwandeling maken of een gezellig restaurant bezoek voor een sfeervolle familielunch. De foto’s worden gemaakt terwijl jullie samen praten, lachen en van elkaar genieten. Een family shoot Wateringen bevat geen stijve poses of nepglimlachen. Het zijn jullie natuurlijke bewegingen, aanrakingen en gebaren die de foto’s een herkenbare twist geven.

Geniet van het moment

Spreekt een professionele fotostudio je niet direct aan? De foto’s kunnen zowel binnen als buiten gemaakt worden. De meeste mensen worden niet dagelijks gefotografeerd en zijn onwennig bij het zien van een camera. Juist omdat er tijdens een family shoot geen geposeerde houdingen worden aangenomen, is het makkelijker om te ontspannen en de aanwezigheid van de camera te vergeten. De fotografe maakt een groot aantal foto’s die je vervolgens in een online galerij ontvangt. Afdrukken kunnen op uiteenlopende materialen worden gemaakt. Laat je favoriete foto mooi inlijsten of heb je liever een groot canvasdoek dat een prominente plaats in jullie woonkamer krijgt? De beelden kunnen in kleine en grote formaten worden afgedrukt. Waar je misschien voorafgaand aan de family shoot Wateringen zenuwachtig bent over het verloop van de fotoreportage en het meewerken van de kinderen, kijk je achteraf terug op een leuke ervaring.

Onderneem een activiteit

De focus van een family shoot ligt op het gezin. Onderneem daarom samen iets waar jullie met elkaar plezier aan beleven. Misschien hebben jullie gezamenlijke hobby’s of interesses die in de fotoreportage betrokken kunnen worden. Stem de kledingkeuze op elkaar af, maar vermijd dat jullie er identiek uitzien. Wees gewoon jezelf en geniet van het moment. Ook als je opziet tegen het laten maken van professionele foto’s is een family shoot leuk om te doen. Zeker wanneer daarbij accessoires worden betrokken die laten zien wie jullie als gezin zijn. Het maken van de fotoreportage duurt gemiddeld 1 à 2 uur. Eventueel kan er tussentijds van outfit worden gewisseld. Vooraf maken we duidelijke afspraken, zodat het maken van de fotoshoot vlot verloopt.

Afspraak family shoot Wateringen

Zoek je naar een betaalbare family shoot in Wateringen en omgeving? Charlotte van Wooning fotografie, in Den Haag, biedt je een professionele fotoshoot voor een vriendelijk tarief. Je kunt telefonisch of via e-mail een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek kun je het portfolio bekijken en worden ideeën en verwachtingen besproken. We hebben het over een geschikte locatie en de activiteit(en) die daarbij passen. Eventueel kan de locatie vooraf bezocht worden. De fotografe geeft je tips en advies om jezelf en het gezin voor te bereiden op de fotoreportage. Bij een buitenlocatie houden we altijd zoveel mogelijk rekening met het natuurlijke licht en de weersverwachting. Regent het op de dag van de fotoshoot? Eventueel kunnen we het weer afwachten, de sessie de volgende dag maken of de shoot naar een alternatieve binnen locatie verplaatsen.

Family shoot Wateringen FAQ

1. We zijn geen natuurtalenten voor de camera, krijgen we hulp?

Natuurlijk! Je hebt geen idee hoe vaak Charlotte van Wooning fotografie dit hoort. De meesten van ons zijn geen model, en het voelt ongemakkelijk en onnatuurlijk aan wanneer de camera op je is gericht. De ervaren fotografe stelt jullie op jullie gemak en geeft tijdens de fotosessie stille aanwijzingen voor een natuurlijke pose. Je zult zien dat het een leuke ervaring is.

2. Welke kleding dragen we naar de fotoshoot?

Charlotte van Wooning fotografie adviseert om de kleding op elkaar aan te passen en geen kleuren te dragen die te donker zijn. De kledingkleur is van invloed op het resultaat van de foto’s. Draag vooral iets waar je jezelf prettig in voelt en wat bij je uitstraling past. Bepaalde accessoires versterken het beeld, terwijl andere voorwerpen de aandacht te veel naar zich toetrekken.

3. Ik heb een bril met mee kleurende glazen. Is dat een probleem?

Dit hoeft geen probleem te zijn, maar je moet er rekening mee houden dat door het mee kleuren van de glazen het idee van een zonnebril kan ontstaan.

4. Kunnen we een family shoot in de fotostudio laten maken?

Dat hangt van de grote van de groep af. In de fotostudio is beperkte ruimte beschikbaar, waardoor het al snel erg krap wordt. Familiefoto’s kunnen ook op een andere binnenlocatie of bij iemand thuis gemaakt worden.

5. Mogen we speelgoed meenemen?

Zeker! Een teddybeer, een auto, een pop of een voetbal doen het altijd goed op de foto’s. Beperk de afmetingen enigszins, zodat de verhoudingen bewaard blijven.

6. Mijn kind kan niet stilzetten en beweegt graag. Is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem. Sterker nog een ondeugende of brutale blik leveren vaak bijzondere foto’s op.

7. Wat doen we tijdens de family shoot?

Het is volledig afhankelijk van wat jullie tijdens de shoot willen doen. Bij ontspannen fotosessies mag er worden gesprongen, geklommen, gelachen, gepraat en gespeeld. We kunnen ook een aantal familieportretten maken. Daarbij wordt er wat meer geposeerd dan bij de spontane beelden. Organiseren jullie een familie picknick of een familie sporttoernooi? Ook daar kunnen foto’s van gemaakt worden.

8. Hoe worden de foto’s nabewerkt?

De foto’s worden nabewerkt en geoptimaliseerd op compositie, contrast, kleur en belichting. Een klein rood vlekje of een pukkeltje kan worden weggehaald, maar er worden geen lichamelijke kenmerken veranderd. Je wordt gefotografeerd zoals je bent.

9. Kunnen we visagie bijboeken?

Ja, je kunt bij het maken van de afspraak aangeven dat jij/jullie gebruik willen maken van professionele visagie.

10. Hoelang duurt de family shoot?

Afhankelijk van de stijl en locatie van de fotosessie zijn we gemiddeld 1 tot 3 uur bezig. Wanneer er kleine kinderen of huisdieren meekomen dan kan de sessie soms wat langer duren, omdat op het juiste moment meewerken niet kan worden afgedwongen. We overhaasten niets en passen ons aan, aan de groep.

11. Kunnen we later foto’s bijbestellen?

Ja, de fotografe bespreekt de afdruk en bestel mogelijkheden met je tijdens het kennismakingsgesprek.