De liefde voor elkaar laten fotograferen? Met een aantal praktische love shoot tips kijk je straks naar prachtige foto’s. Het laten maken van een love shoot kan altijd. Of je nu een love shoot laat maken als aankondiging van een ‘safe the date’ kaart, als voorbereiding op trouwfoto’s of gewoon omdat jullie dol zijn op elkaar. Een love shoot boeken kan altijd!

Love shoot tips.

Love shoot tips.

Voorbereiding love shoot

Als je een fotoreportage wilt laten maken dan begin je met het zoeken en vinden van een professionele fotograaf, die past bij jullie stijl en die tarieven berekent die binnen jullie budget vallen. Vooraf kun je ook nadenken of je gebruik wilt maken van een visagist, kapper en/of stylist die je er op je mooist uit laten zien voor de fotoshoot. Maak voorafgaand aan de love shoot duidelijk aan de fotograaf welke wensen en verwachtingen je hebt, hiermee voorkom je teleurstellingen en irritaties. Naast de keuze van de fotograaf zijn er andere love shoot tips waar je vooraf rekening mee kunt houden:

  • Kledingkeuze. Denk goed na over de kleding die je wilt dragen tijdens de fotoshoot. Stem de outfits op elkaar af, zodat de aandacht naar jullie gaat en minder naar de kleding. Probeer drukke prints en grote logo’s te vermijden. De kleur van de kleding probeer je zoveel mogelijk af te stemmen op de locatie. Het is niet onlogisch om twee setjes mee te nemen naar de love shoot.
  • Vertrouwde, passende locatie. Ga voor een locatie die jullie aanspreekt en die iets over jullie vertelt. Hou je van het leven in de stad en wil je foto’s laten maken op het Lange Voorhout of op het Binnenhof? Dat kan, maar ook als jullie meer houden van een rustige, natuurlijke omgeving zijn er tal van geschikte fotolocaties in Den Haag en omstreken. Wordt de love shoot gemaakt op een buitenlocatie? Bedenk dan vooraf dat er passanten mee kunnen kijken naar de fotoshoot.
  • Rustige locatie. Wanneer je een fotoshoot in de stad laat maken is het lastig om verkeer en passanten te vermijden. De keuze voor een rustige locatie zorgt ervoor dat de fotoshoot op een meer ontspannen manier verloopt. De focus ligt op jullie en de onderlinge band die jullie voor elkaar voelen. Het is makkelijker om samen te kletsen en te lachen zonder storende voorbijgangers en/of verkeer.
  • Avond love shoot. Fotografen adviseren een tijdstip te kiezen in de namiddag of vroege avond. Tijdens de middag heb je nog een uitwijkmogelijkheid mocht het onverhoopt regenen. De shoot kan dan even uitgesteld worden en wanneer de regen is gestopt voortgezet worden. Afhankelijk van het tijdstip wordt er gebruik gemaakt van het natuurlijke licht. Een alternatief is een avond shoot. Met wat geluk maakt de ondergaande zon de foto’s net dat beetje extra bijzonder.
  • Neem een middag of avond vrij. De fotoshoot zelf duurt 1 à 2 uur. Bezoek je twee locaties of is de zonsondergang te mooi om niet te fotograferen, dan kan de shoot iets langer duren. Ervaren fotografen adviseren om na de love shoot geen andere afspraken te plannen. Het is op voorhand moeilijk bepalen wanneer de fotoshoot klaar is. Om stress en een opgejaagd gevoel te voorkomen kies je er beter voor om na afloop van de fotosessie samen te genieten van een etentje in jullie favoriete restaurant.
  • Onderneem iets leuks. De foto’s die tijdens een love shoot gemaakt worden, zijn niet geposeerd. Neem een picknickmand mee, laat samen de hond uit of onderneem een activiteit die jullie aanspreekt. Terwijl jullie wandelen of genieten van een ondergaande zon worden spontane, tedere momenten door de camera gevangen.

Praktische love shoot tips

Dankzij een goede voorbereiding weet je wat je van een fotoshoot kunt verwachten. Ondanks dat is en blijft het spannend om foto’s te laten maken. Tijdens het maken van de foto’s geeft de ervaren fotograaf je kleine aanwijzingen, zodat je foto’s krijgt die laten zien hoe jullie zijn. Hebben jullie trouwplannen? Een love shoot stelt je in staat om kennis te maken met de fotograaf. Zo kun je de love shoot zien als generale repetitie voor het maken van trouwfoto’s. Gebruik de foto’s op de trouwkaart, of hang een mooie uitvergroting in de woonkamer. Een mooie foto van geliefden past in iedere omgeving.

Informatie love shoot

De liefde op beeld vast laten leggen? Maak een afspraak voor een love shoot bij Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. De fotografe laat je het portfolio zien van eerder gemaakte love shoots en bespreekt jullie ideeën en verwachtingen van de fotoshoot. Een afspraak kan telefonisch of via e-mail gemaakt worden.