Laat je lifestyle foto’s maken en ben je op zoek naar lifestyle shoot tips? Bij lifestyle fotografie gaat het om alledaagse situaties en het vastleggen van spontane momenten. Geen overmatig geposeerde houdingen en krampachtig ‘lachende’ gezichten. Het laten maken van een lifestyle shoot is dan ook voornamelijk bedoelt als leuke ervaring en blijvende herinnering aan het leven van alledag. Kun je daarbij wel wat lifestyle shoot tips gebruiken? Charlotte van Wooning fotografie helpt je graag op weg met het maken van lifestyle foto’s.

Overzicht lifestyle shoot tips

Het succes van een fotosessie zit niet alleen in de manier waarop jullie, als groep, met elkaar omgaan en de activiteit die wordt ondernomen. Een goede voorbereiding is van invloed op de uiteindelijke foto’s. Maar hoe plan je een fotoshoot, welke locatie kies je en hoe vind je een ervaren lifestyle fotograaf?

  • Kies een fotograaf die je vertrouwt en die ervaring heeft met het maken van lifestyle shoots. Om ontspannen foto’s te maken, moet je jezelf op je gemak voelen. Ervaren fotografen stellen je gerust en weten precies hoe ze je door een fotosessie kunnen begeleiden. Vraag vooraf of het lifestyle shoot portfolio mag zien. Online vind je reviews van fotografen en fotostudio’s.
  • Soort en stijl foto’s. Bedenk van tevoren welk soort foto’s je wilt laten maken. Wil je tussen de ontspannen opnames ook geposeerde foto’s? Of wil je alleen spontane momentopnames waarbij het leven van alledag wordt vastgelegd. Wat doe je tijdens de lifestyle shoot? Plan je een gezellige familiebijeenkomst of een barbecue met vrienden in de tuin? Ook de fotograaf wil van tevoren weten wat het idee of de verwachting is van een lifestyle shoot.
  • Maak vooraf een keuze voor de kleding die tijdens de shoot wordt gedragen. Laat het kiezen van passende kleding niet tot het laatste moment liggen. Zeker wanneer jullie als groep een lifestyle shoot laten maken, begin je tijdig met het kiezen van de kleding stijl en kleur. In overleg met de fotograaf krijg je aanvullende tips en kledingadviezen die het succes van de foto’s benadrukken. Natuurlijk hoeven jullie er niet identiek uit te zien, maar bij elkaar passende kleuren zijn een waardevolle aanvulling op het resultaat. Draag schoenen en gebruik accessoires die bij de kleding passen.
  • Visagie en haarstijl. Lifestyle foto’s zijn niet geposeerd, maar het is altijd een beetje extra bijzonder om een ervaring kapper en/of visagist(e) het haar en de make-up voor een fotosessie te laten verzorgen. Zonder de nadruk te leggen op een overmatig opgemaakt gezicht, geeft een beetje make-up je net een beetje meer uitstraling.
  • Locatie keuze. Stem de locatie af op de activiteit die je onderneemt. Je kunt een huis-tuin-en-keuken locatie kiezen, maar ook een boswandeling of een activiteiten middag op het strand kan gefotografeerd worden. Organiseren jullie een high-tea in een lunchroom of restaurant? Ook daar kan een lifestyle shoot gemaakt worden. Weet je niet welke locatie je moet kiezen? Bespreek de mogelijkheden met de fotografe.
  • Wees jezelf. Het bijzondere van een lifestyle shoot is dat jullie worden gefotografeerd zoals jullie in het echte leven zijn. Gezellige, sfeervolle foto’s laten over 20 jaar nog steeds zien op welke manier jullie met elkaar omgaan en hoe de onderlinge band is/was. Geniet van het moment. Lach, dans, spring, praat en leef!

De fotograaf en camera vergeten

Een van de meeste waardevolle lifestyle shoot tips is het vergeten van de aanwezigheid van de fotograaf en camera. Als je samenwerkt met een ervaren lifestyle fotograaf dan merk je de aanwezigheid nauwelijks op. Na een korte kennismaking en een praatje voorafgaand aan de shoot gaat de fotograaf aan de slag. Met hier en daar een kleine aanwijzing of praktische tip worden vanuit diverse oogpunten foto’s gemaakt. Vanaf enige afstand en soms wat dichterbij. De camera zoekt en vindt. Het resultaat is een collectie foto’s die tot de verbeelding spreken en waar het enthousiasme en het plezier vanaf spatten. Het vertrouwen in de fotograaf is belangrijk, heb je geen ‘klik’ dan volgt vaak een moeizame fotosessie.

Afspraak lifestyle shoot

Wil je samen met je gezin, familie, vrienden of kennissen een lifestyle shoot laten maken? Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag is je daarbij graag van dienst. Blader tijdens een kennismakingsgesprek door het portfolio en bespreek de ideeën die je hebt. De kosten voor een lifestyle shoot hangen af van de duur van de fotosessie en het aantal foto’s dat gemaakt wordt. Meer weten, kennismaken of een afspraak maken? Je kunt Charlotte van Wooning fotografie zowel telefonisch als via e-mail bereiken.